НачалоЗа контактСан Мьон МуунУчениеРечи



сун мьон муун, учени визита муун, вмро и мун, сектата на муун

Хуманизма: Най-опасната религиозна секта днес

..Хуманизъм, хуманизма, релатижизъм, опасна секта, сектите, вербува деца, пропаганда сектантска
Най-опасната религия на съвремието
.Хуманизъм, хуманизма, релатижизъм, опасна секта, сектите, вербува деца, пропаганда сектантска
Хуманизъм (Релативизъм)
Хомър Данкън

Както пише Тим Ла-Хей в книгата, Битка за съзнанието, "Повечето злини в света днес могат да се проследят до Хуманизма, който превзе правителствата, Обединените Нации, образованието, телевизията и другите най-влиятелни неща в живота." Според него:


"хуманизма е не просто най-голямото зло на света, но той е и най измамната от всички религиозни философии."

Хуманизмът контролира днешното общество чрез мрежа от организации - Хуманистични асоциации, образователни, профсъюзи, про-сексуални програми, университетите, "порно списания", в болниците и дори в учебниците на децата ни.


Какво прокарва Светския Хуманизъм в съзнанието на хората?

1. Абсолютно отричат традиционните морални ценности - всеки който издига такива е зъл и аморален според тях.

2. Отричат почитането на всякаквъв авторитет, включително и родителския или вярата в авторитета на Бог.

3. Утвърждават егоизма - крайния индивидуализъм, като най-вишето добро. Всеки да прави каквото си иска за да задоволява моментните си желания.

4. Кулминацията на всичко това е логично следствие на изброените им аргументи. Те заявяват в "хуманистичния си манифест", че трябва да се позволи свободата на всякакъв вид сексуалност; със същия секс, извън брака, с много партньори, включително и с малки деца и животни, а "Семейството" да се отрече, като остарела и ненужна единица.


Днес наистина се води реална
идеологическа битка за съзнанието на младите.

Повечето хора дори не са чули за съществуването на Хуманистичен манифест, но въпреки това младежта днес е буквално пропита с пропагандата на Светския Хуманизъм. Младите буквално цитират гореспоменатите 4 точки на хуманизма.

Хуманистите отричат Бог и издигат тези материалистични, атеистични аморални ценности активно пропагандирайки, че опасността за младите днес са религиите; вярата в Бог, вярата в Семейството, в Истинската любов, в моралните ценности. Те критикуват християнските и другите деноминации като секти заплашващи да заблудят децата ни с морални ценности, докато те самите спокойно да могат да развръщават децата ни дори и във свбствения ни дом, в училището, в кината... Живеем наистина в абсурдно общество, където доброто и злото са обърнати буквално наопаки.

Най-опасната секта която руши реално устоите на вярата това е сектата на Светския Хуманизъм - релативизма, който неусетно и отвсякъде влиза в съзнанието и живота ни, в семейството ни, в ума на децата ни. Това е безбожна религия - култ към егоизма и аморалността.

Хуманизма като ражда разяжда и рабива семействата ни, брака ни, и морала на децата ни.

В интернет намирам изказвания като това на Мирослав Мурджов: “Свидетели на Йехова” е най-опасната секта в света. Или, "Интересно кой ще се бори с най-опасната секта - православната. Секта, която изцяло е обладана от средновековно мислене и изповядва нравственост и принципи". В това е абсурда - всички се концентрират върху уж-опасното влияние на сектите. Но с какво са опасни те? Те нямат никакво реално влияние в живота ни. Те по никакъв начин не ни влияят към аморалност, най-много да ни научат на морал. Четем безмислените заплахи за, "ордите враговете на България-СЕКТИ и МАСОНИ." В същото време, докато "Дявола е замаял вярващите да се критикуват помежду си", той безпрепятствано доминира цялата ни култура чрез Светския Хуманизъм.

Представители на една от най-опасните секти в света, която не е регистрирана у нас - хуманизма, са навсякъде около нас. Хуманистите буквално контролират телевизията, медиите, изкуството, модата, училищата... зарибяват масово. Ние не сме свободни. Нашите деца отиват в училища пълни с насилие, наркотици, анти-морална пропаганда... Хуманизма е най-опасната религия на съвремието. Тя е сектата която безпрепятствано завербува децата ни за каузата на аморалността. А светът е все още сляп за неговото разрушително и дяволско влияние.
.Хуманизъм, хуманизма, релатижизъм, опасна секта, сектите, вербува деца, пропаганда сектантска

Сектата на Муун: Обединителна църква

Секта на муун мун, сектата, империята на мун, култа, църквата на муун
ОБЕДИНИТЕЛНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ
Основателят: Сан Мион Мун

True ParentsОснователи на Обединителното движение и вдъхновители на всички организации и проекти в него, са учителят д-р Сан Мион Мун и неговата съпруга д-р Хак Джа Хан Мун. Те и техните потомци – над 240 деца и внуци, са известни, като “Истинско семейство”, тъй като вече над 60 години показват на света пример за синовна преданост, свято отношение към рода и нацията, жертвоготовност и отдаденост към целия свят и искрено сърдечно посвещение към Бог и Божията воля.

http://www.tparents.org/library/moon/photos/mph-1972/TFAMILY.JPGСамо за половин век те създадоха всеобхватно международно движение от организации и проекти с цел постигане на мир и обединение на хората от всички нации, раси, религии, континенти и култури. 400 милиона са семействата приели Брачната благословия под наслов "Световен мир чрез здрави семейства". Идеята е да изградим здрав свят на мир, като издигнем Култура на сърцето и съвестта, като преодолеем религиозните, расови и национални бариери и възпитаме бъдещото поколение в здрави семейства. Международни свадби за Мир

На семейство Мун са присъдени множество международни и национални награди. Почетни граждани са на редица страни. Носят титлите “Миротворец и Обединител”, “Цар и царица на мира” и често са наричани "Истинските родители" поради примера - модел, който показват за Истинско семейство. Десетките организации, които те създават ефективно разрешават много от най-належащите социални и културни проблеми. Те обхващат почти всички свери на човешкия живот, като някои са колективни членки на Организацията на обединените нации (ООН).

http://www.bartcop.com/kneel-moon-gang.JPGВ началото на своята обществена дейност, д-р Мун често е обвиняван и получава негативен образ, преживява мощни вълни от преследване и неразбиране. Също както Исус Христос, е обвинен в сектантство и всевъзможни неморални деяния, д-р Мун е пратен в комунистически концентрационен лагер и няколко пъти е хвърлян в затвори. Пребиван е до смърт и е претърпял всевъжможни духовни и телесни мъчения.

Но със силата на своята невероятна вяра, воля и отдаденост д-р Мун преминава през всички изпитания. Днес той е всепризната обществена фигура.

http://www.religionfacts.com/unification_church/images/nixon-at-white-house-pd-usgov.gifПрез последните няколко години, редица известни личности от областа на културата, науката, изкуството, политиката и спорта, застават зад него и зад неговите идеи за обновяване и промяна във всички сфери на човешката цивилизация. Той заявява, че сега е епохата в която всички трябва да обединим усилия за да изградим дългоочакваната мечта за Божието царство на земята - свят на мир и просперитет за всички хора; свят без корупция, насилие и войни.

Д-р Мун е на 15 години, когато в молитва му се явява самият Исус Христос, а след това и Мохамед, Буда, Конфуций и много друhttp://www.religionfacts.com/unification_church/images/SunMyungMoon060210-grandaughter-c-tparents.jpgги светци, пророци и мъдреци от историята. Така стига до решението да посвети живота си на установяване на истински мир сред цялото човечество. Да обедини всички хора по света като братя и сестри помежду им и като синове и дърщери в Божието изначално семейство.

http://a.abcnews.com/images/International/ap_moon_080719_mn.jpgВ края на януари 2009г. д-р Мун навърши 90 годишна възраст. Той твърдо е решен до края на 2012 година да положи субстенциалното начало на основавене на Нацията на Божия мир и Единство. По този начин, тази бъдеща суверенна територи ще вдъхнови останалите страни и ще покаже модел на нация където всички хора са братя и сестри с един общ родител – Бог.

Секта на муун мун, сектата, империята на мун, култа, църквата на муун

“Искам да благодаря на д-р Мун за това, че иницира това прекрасно начинание – Световната фудболна купа на мира.
http://www.andrewcusack.com/moon2.jpg
Религиозни лидери провъзгласяват д-р Мун и неговата съприга за истински родители на човечеството
Награда крал на мира връчена в американския сенат

http://ambassadorsformoon.files.wordpress.com/2008/07/hillary-upf.jpg
Поздравявам Федерацията за мир за работата й в изграждане на мира чрез диолог образование и служба на обществото.
Поздравявам Федерацията за Мир и преп. Мун за това, че събира заедно толкова световни лидери, които да споделят идеите и вдъхновението си за изграждане на мира.
Майка Тинета Мухамад и д-р Хиън Йин Мун на прием в президенския палат на Монголия
http://www.cephas-library.com/wordoffaith/moon_with_fallwell.jpg
д-р Мун и преп. Джери Фолуел, един от най-видните Евангелистки лидери на САЩ

За целта той иницира и спонсорира стотици проекти за мир.

Проекти за мир

Световната футболна купа за мир и други спорни инициативи целят използването на спорта като средство за установяване културата на мира и разрушаване на бариерите на омраза и предразсъдъци от миналот.

Купата на мира


Над 95% от финансите на организациите му отиват за междурелигиозен диалог и помирение, понеже без религиозна хармония и разбирателство мирът е само илюзия.

Среща на Върховния съвет за мир

Д-р Мун е награден във Американския Сенат за усилията си за мир в присъствието на сенатори, видни религиозни лидери и световно известни учени, нобелисти и общественици.

Награден от Сената на САЩ

Днес много държавни глави и правителства оценяват и подкрепят активно усилията му за мир и преодоляване на моралната и семейната криза на обществото. В много държави училищата са приели програми за възпитание на характера основани на идеите на д-р Мун.

НАЙ-ГОЛЯМИЯ АНТИКОМУНИСТ

В периода на 80 - 90 те години той яростно бива преследван и фалшиво оплюван,поради ролята си в падането на комунистическите-тоталитарни режими, чрез основаните от него вестник Вашингтон Таймс и организацията за Победа над Комунизма.

Най-успешната нова религия

Християнски пастори също допринасят за фалшивите обвинения поради страх от бързото разрастване на организацията му. Днес обаче виждаме видни представители от всички възможни деноминации да идват и да се възхищават от постигнатите от него резултати в полза на човечествот и изпълнението на Божията воля.

Запознайте се с обхвата на дейностите на Д-р Мун. Учете, за да разберете виждането, което той предлага за бъдещето, и тогава решете за себе си дали виждате Божията ръка зад всичко това.

Д-р Фредерик Зонтаг - Колеж Романа


Свързани статии:

МУУН САН МЬОН


Биографията национален хит


“Зони на Мира”
Секта на муун мун, сектата, империята на мун, култа, църквата на муун
Секта на муун мун, сектата, империята на мун, култа, църквата на муун
империята на мун / муун, църква на муун, църквата на муун, муун, империята на мун, мун, мунисти, обединителна църква, муун империята, секта, сектата, култ, секти, сектите

СРЕЩА С ПРЕПОДБНИЯ МУН: Муун Сан Мьон

СРЕЩА С ПРЕПОДБНИЯ МУН

A chance encounter with Bulgarian associates of the reverend Moon, brings out reflections about the compatibility of their vision about the coming of the Kingdom of God on earth and substantial tenets of Orthodoxy.

На 20 декември, в 18 часа, пристигнахме в залата Федерьция за световен мир на ул. Бенсовски 25, срещу пожарната. Посрещнаха ни на входа посланиците им за България, историците Михаил и Михаела Сергиеви, които вече познавахме, и бившияг приближен на Илия Минев, поетът Лазар Димитров Корбанколев от град Септември, известен като последният политически дисидент у нас, останал в затвора още шест месеца след като всички други дисиденти са били освободени след 11.11.89. Попитахме организаторите дали ще можем да направим изказване след доклада на нашия съверец католик Иван Калчев, а това е нормална практика при тях.

В залата на Посолството на мира се бе събрала аудитория от десетина до дванадесет души слушатели, сред които бяха и професор Иван Калчев и пастор Агопян от Адвентистката църква. Взаимно се представихме и разговаряхме на италиански език с философа Габриела Спаня-Кардашева. Познавала се лично с архиепископ Емануел Милинго, много популярен екзорсист (извършвал сеанси за справяне с рогатия), преминал през етапите епархийски архиерей на Лусака (Замбия), средно-висок ватикански сановник.

(За информация, Архиепископ Милинго получава откровение лично от Исус, който го призовава да получи семейна благословия от корейския религиозен лидер Сан Мьон Мун и да спомогне Католическата църква да приеме бракосъчетаване на свещениците си. Исус разкрива пред него болката си от сексуалните извръщения и аморалност които се извършват поради безбрачието. Сега Милинго е църковен реформатор със силно влияние всред 150-те хиляди Католически пастори напуснали църквата поради желанието си да създадът семейства. Милинго открито подкрепя усилията на преподобния Мун за постигането на световен мир чрез междурелигиозен диалог...)

Проявата започна със соната на Шуберт, видео за историята на движението на известния корейски проповедник и в частност на учредяването в Ню Йорк на 23 септември преди две години на „Авелови обединени нации”, дало повод за софийската среща, Докладът на Калчев бе обобщение, и то доста интелигентно представяне на декларацията на преподобния Мун, със заглавие „Провиденциален поглед върху Ерата на Тихоокеанския басейн в светлината на Божията воля: Съединените щати и бъдещата насока на ООН и на целия свят”.

Ето и точките, по които имаме да кажем нещо: Посланието сигурно ще се появи някъде в пресата, а и има достатъчно екземпляри в централата на Обединителите на ул. Бенковски 25.

Декларацията представлява един много позитивен и оптимистичен геополитически поглед към положението и близкото развитие на света към създаването на едно обществено и расово помирено и щастливо човешко общество, сплотено по образеца на нормалното семейство, съставено от съпрузите и домочадието. Ролята на Тихоокенския регион с епицентър Корея издава поредния месианизъм.

(Между другото наистина Тихоокеанскя регион дори в икономически аспект ясно се очертава да измести Запада в ръководната си роля за бъдещето на света. Интересното различие което откриваме в този регион е естественото единство на религия и политика. Политиците свободно говорят за Бог и за разлика от запада ясно осъзнават ролята на здравите семейни ценности за здравето на обществото. Това предсказва предстоящ преход от културата на свободен секс и разпадане на семействата към нова световна култура - високо ценяща семейството и духовността, идваща с идващото икономическо превъзходство на изтока.)

Тази глобална визия може да ни накара да преосмислим много от настоящите тенденции.
Нека изтъкнем сходствата и различията на някои точки на декларацията с християнските понятия:

Първо, образът на Христа: поставен на челно място във визията на Мун, всъщнст той изпълнява централна роля при въвеждането на човечеството в новото време. Това не е различното, а по-скоро дълбокото и реалистично виждане което те дават за начина по който това ще стане. Явява не толкова трябва да очакваме събития за избавлението на човека, а появата на истински семейства са реалната основа за появата на нов свят на морал и мир в съответствие с Божия първоначален идеал, който човечеството до днес не е успяло да осъществи.

Второ, откровението получено от преподобния Мун: каквото да е то (визия, анализ, щастливо прозрение), е не само съвместимо с християнската доктрина, но дори обяснява много от неяснотите с които християните по цял свят се мъчат в сърцата си. Сега не познаваме истината напълно, а мъгливо чрез евангелие, т.е. когато пълното дойде, частичното ще отпадне, заявява красноречиво апостол Павел. Отдавна е минало времето, когато християнската църква определяше броя и заглавията на каноничните си книги, където се съдържа Божието слово, още около втората половина на втори век от новата ера: останалото (евангелие на Тома, евангелие на Филип, евангелие на Юда) е обявено по политически причини като продукт на гностични движения и становища на еретици... Християните започват историята си със огромни спорове относно тълкуванията на тези писания и днес броя на разделените деноминации надминава 2000. Обявнението на д-р Мун обаче дава нова светлина на различните противоречиви тълкувания и със сигурност ще сложи край на тази дву-хилядна сага от вътрешни борби и спорове във християнството.

Трето, Божието царство: онова, което се очаква да се възцари с помощта на Мун – колкото и да е привлекателно поради качеството и количеството на човешкото щастие (мир, справедливост, братолюбие, семейна обич) се явява и точно изпълнение на Библеските предсказания. Нещата не се заключват само в геополитика и глобализация, една „ера на водолея” с далеко-източна украса. По скоро осъзнаваш, че Божията любов може да стане изявена в живота ни единствено когато създадем любящи семейства, където децата да могат да израстват в любов. Семейстото, като училище на любовта е началната точка за установяване на Божието царство. Семейстото е реалното място, където можем да преживеем мир, любов и разбирателство. Така че не се говори за някакво нереално, въздушно приятелство с Бога.

Прозряното от Мун често прибързано е сравнявано със стари едностранни идеи, но при по дълбоко проучване осъзнаваме, че то показва центъра между разделените крайности. То показва, че единство между тези спорни, крайни позиции е единствено възможно в центъра където хоризонталната човешка любов и вертикалната любов на Бог се пресичат. С дуги думи, доктриналните конфликти и отхвърляне в историята на християнското вероучение е проява на егоизма, който ни е заслепявал да видим общото във различията, да погледнем не от ляво или от дясно, а от горе - от Божията Родителска гледна точка.

Матеряла е отговор на анонимна статия: Авторът дори не е осъзнал видното, че повечето присъстващи не са последователи на д-р Мун, а привърженици, макър и педставители на други религии и вяра. Това недоразумение е естествено, понеже в повечето християнски църкви ако разберът, че си представител на друга религия веднага биха те изгонили. Обединителите, точно обратното, канят и свободно работят с представители от всички религии, вери и други сфери от обществения живот... Самия автор явно е бил поканен като такъв.

Официална регистрация на Обединителната църква

Института за изучаване на Американските религии определя Обединителната църква на преп. Мун като „Най-успешната нова религия на миналия век.”

В България са официално регистрирани всички основни организации на д-р Мун. Повечето от тях са непревителствени организации със специален статут в ООН. Империята на Мун, Сектата на Муун, Секта Мун, Обединителна църква, са прерогативни термини използвани от слабо запознати критици с лични егоистични интереси. Истината е, че Обединителна църква е само име с което другите ги назовават, такава никога не е била регистрирана.
.