НачалоЗа контактСан Мьон МуунУчениеРечи



сун мьон муун, учени визита муун, вмро и мун, сектата на муун

Отец Муун: Купата на мира

Купа на мира, футбол, финали, Муун, Световния мир, Пеле

Купата на мира – финал - дузпи

Основателя на турнира Купа на мира, д-р Сан Мьон Муун, връчва купата на победителя.



Д-р Муун е създал и спонсорирал стотици организации и проекти посветени на Световния Мир работещи във всички свери на човешкия живот. В основата на учението на Преподобния Сан Мьон Муун е разбирането за централната роля на семейството в установяването на здраво общество и разрешаването на всички социални проблеми.

С виждането, че Футбола е естествен мост между култури и религии през 2002 д-р Мун основа Световната купа по футбол за мир. Турнира (The Peace King Cup) подкрепя световния мир чрез футболни игри, надхвърляйки бариерите на идеология и религия.

На снимката Пеле на личен прием при религиозния лидер, д-р Муун. Царя на Футбола е вдъхновен и по лични причини; като дете е преживял помирителния ефект на спорта между расите и етносите в Бразилия.

Противоречивия в миналото религиозен лидер намира подкрепа за осъществяване на идеите си за мир и в средите на футбола. От няколко години на сам сме свидетели на организираните от него световни шампионати по футбол за Купата на мира (The Peace King Cup), които се ползват с подкрепата и на идоли във футбоала като Бразилската звезда Пеле. Пеле, „Царя на Футбола”, многократно се среща с д-р Муун и дискутират как футболът да се превърне в средство за постигането на мир.

Най-богатите футболни притежатели в света

Сан Мьон Мун - Клуб: Ил Хуа Корея: Футболният му отбор, Ил Хуа, е вече 7 кратен национален шампион. След което той закупува второкласен отбор в Бразилия, който в последствие също излиза в първата лига. Той обаче не спира до там. Преди няколко години Сан Мьон Мун създава Световната футболна купа за мир, а след това и Световната женска купа за мир. Женския му отбор е един от 4-те най-добри във света. Прочети


.

Официална регистрация на Обединителната църква

Института за изучаване на Американските религии определя Обединителната църква на преп. Мун като „Най-успешната нова религия на миналия век.”

В България са официално регистрирани всички основни организации на д-р Мун. Повечето от тях са непревителствени организации със специален статут в ООН. Империята на Мун, Сектата на Муун, Секта Мун, Обединителна църква, са прерогативни термини използвани от слабо запознати критици с лични егоистични интереси. Истината е, че Обединителна църква е само име с което другите ги назовават, такава никога не е била регистрирана.
.