НачалоЗа контактСан Мьон МуунУчениеРечи



сун мьон муун, учени визита муун, вмро и мун, сектата на муун

Д-р Муун: Сектант едва ли, но шампион на мира със сигурност

Преди да наричамте д-р Муун секта трябва да разберем каква е неговата роля в идеологическата победа над Комунизма. След дълго преследване и неразбиране днес политически, обществени и религиозни лидери от цял свят признават усилията на Д-р Сан Мьон Мун за постигането на световен мир. Той създава стотици организации, всички отдадени на каузата на мира. Това са Неправителствени организации много от които със специален статут в ООН. В признание на неговия принос, Американския сенат му връчва почетната награда Корона на Мира през 2004 г.

Време е да корегираме нашето отношение ако не искаме да сме просто комунистически протежета. Скандалния според незапознати лично журналисти сектант Сан Мьон Муун, го наричат секта главно защото със своя вестник Вашингтон Тайс той спомага за падането на Комунизма. Д-р Муун не е основавал църква, а е основател на стотици организации, работещи във всички свери на човешкия живот за каузата на Мира. Той е основател на редициа университети и притежател на Юнайтед Прес Интерейшънал. Едва ли ще откриете човек прези историята който сам да е постигнал толкова много преминавайки през нечувано преследване и неразбиране. ООН призна Преп. Сан Мьон Мун като лидер и шампион в областа на Междурелигиозния диалог. Над 90% от разходите на организациите му отиват в тази насока.


Инициятива за мир в Средния Исток:
Проекта Middle East Peace Initiative включва широк спектър от междурелигиозни събития, пътувания до святите места в Израил, междурелигиозен диалог, култруни нициятиви, спортни програми и проекти за служене. С тези ралита за мир, под наслов, "Едно сърце, един Бог," д-р Муун успешно обединява лидери от трите братски - Аврамови религии; Християни, Мюсулмани и Евреи. Чрез тези проекти за мир политическия и религиозния свят се събуждат за реалността, че без религиозно помирение световния мир е непостижим.

Articles прочети целия текст


Д-р Ниниян Смарт
Професор по Съвременна религия, Калифорнииски университет в Санта Барбара, US
"Забележително е колко отворени и свободни са конференциите които д-р Муун спонсорира. Той напълно оценява, което се вижда от действията му, същноста на науката. Неговото първо и най-голямо постижение е отдадеността му за отворено общество на учени и религиозни лидери.
Той винаги се стреми пламенно да приобщи Будисти, Евреи, Хиндуисти, Мюслмани, Християни и много други на своите събирания. Въпреки че той и последователите му утвърждават истинноста на техния светоглед, това по никакъв начин не им пречи да дадът свобода в най-висша степен на тези чиито традиции се различават от неговите идеи."

No comments:

Официална регистрация на Обединителната църква

Института за изучаване на Американските религии определя Обединителната църква на преп. Мун като „Най-успешната нова религия на миналия век.”

В България са официално регистрирани всички основни организации на д-р Мун. Повечето от тях са непревителствени организации със специален статут в ООН. Империята на Мун, Сектата на Муун, Секта Мун, Обединителна църква, са прерогативни термини използвани от слабо запознати критици с лични егоистични интереси. Истината е, че Обединителна църква е само име с което другите ги назовават, такава никога не е била регистрирана.
.