НачалоЗа контактСан Мьон МуунУчениеРечи



сун мьон муун, учени визита муун, вмро и мун, сектата на муун

Сектата: Дефиниция

Как да разпознаем,

че имаме работа със секта

Сектата разделя, обвинява и критикува другите за да държи хората при себе си. Изследвания показват, че новите деноминации, най-обвинявани в сектантство, често имат най-несектантско отношение.

Значението на думата «Секта» е, «отделена част», а «сектантството» е да разделяш, обвиняваш, да не желаеш да сътрудничиш с другите; било то други религии или други християнски деноминации. Незрялото и невежо използване на думата е в контекста, че «всяка различна от моята религия е секта.» С други думи обвинявайки се взаимно за секти те просто са демонстрирали собстевеното си сектантско (разделително) отношение и егоистично тесногледство.

Да търсиш истината било грях, а невежеството блис
Исус не каза "невежеството ще ви спаси", а напротив, "истината ще ви спаси". Но днес пасторите твърдят, че «Ако някой е открил истината», това е секта. С други думи, "стойте си невежи за да можем да ви манипулираме. Само погледнете безмислената им дефиниция, «Сектите говорят за Библията и наричат себе си християни. Казват обаче, че всички други християни не разбират правилно истината и са се отклонили от нейното учение.» Точно това правят и Евангелистите, и Католиците, и Православните... те твърдят че единствено те в този свят имат монопол над истината, и са правоверните християни. а всеки друг който вярва в Исус е секта. Но това не е нищо повече от тесноглед егоизъм, ограничен фанатизъм и алогичен разсъдък. Колко жалко, че след векове от исторически пример за погрешността на такова тесногледие и фанатизъм, не сме дораснали над тези сектантски, тесногледи и ограничени възгледи. Християните най-после трябва да осъзнаят, че без да намерят общите ценности с които да обединят усилията си за по-морално и добро общество, те самите стават модел за аморалност, неприязън и предразсъдъци, и са трън в очите на Бог.

Да живеят догмите, Бог да мълчи
През цялата история Бог е водел вярващите като е издигал пророци и лидери които да разобличат отклоненията на вярващите и на човечеството и да ги призоват към покаяние и промяна на посоката им към по-доборо. Но закостенели в догмите си вери, често се отхвърля, че Бог е жив и все още може да работи и изпраща откровения или просветление. Исус бе убит за това, че се нарича Учител и Водач, и че за него се намеква, че той има пряка връзка с Бога. Така и тези Християни днес заявяват, «Ако директно се казва, че някой е представител на Бога на земята, то тогава вие също имате работа със секта». Така те предотвратяват правото на Бог да им прати накой който да ги корегира. С дуги думи, Бог да си залепи устата, ние знаем по-добре Библията от Него.

С негативност и страх държат членовете си
Ще познаете сектата по-това че критикува другите, и не желае диалог и сътрудничесто с тях с такива тесногледи и егоистични аргументи. Критиката е един от основните им методи за оказване на психически натиск в една секта. Със страха от другите те държат членовете си верни на своята църква, но правят християнството като цяло безсилно и нефункционално. Болшенството от християнските деноминации обаче използват точно критиката срещу другите като основно средство да задържат последователите си при себе си. Точно така и Фарисеите обвиняваха Исус за сектант, и преследваха сектата на Исус. Явно грешната природа и на Фарисеите и на много от днешните християнски пастори не е много различна. И те както фарисеите лесно стават инструменти на Сатана с аргументи в Божието име.

"Не" на доброто, "Да" на враждите
Сектите не искат сътрудничество и обединение, те подклаждат разделението и религиозните борби. Сектите не приемат планове и идеи за обновление на света, обединение на всички религии, постигане на всеобщ мир и хармония, изграждане на едно ново справедливо и хуманно общество. Така те се превръщат в пречка за Божието провидение, и за просперитета на човечеството. Поради това закостеняло и тесногледо отношение, Бог е бил принуден през историята да работи с новите и по-отворени за неговото водене деноминации. Закостенелите и ограничени в догмите си стари християнски деноминации не са приемали това водене са ставали преследвачи и бариера за развитието.

Доктрини водещи до спор и насилие
Закостенелите и непризнаващи науката секти не признава, че Исус Христос е човек. Както Император Константин е наложил по политически причини те смятат, че Исус е самия Бог Създател, който се е въплътил в човек, което ги характеризира като нехристиянски заблудителни учения. Библията ни казва «Защото само един е Бог, един е и Ходатая между Бога и хората, човекът Исус Христос.» (1.Тим. 2:5). «Понеже, както смъртта дойде чрез човека, тъй и възкресението на мъртвите дойде чрез човека (Исус) (1 Кор. 15:21). Тези и много други цитати показват, че Исус е човек. Самия той говори за себе си като за човешкия Син, и се моли на Бога, а не на себе си като слабоумен. Въпреки това Исус е в съвършенно единство в сърцето си с Бога и по тази причина е извява на Бог, но в никакъв случай не и Бог Самия. Със сектантските си разделителни възгледи по този въпрос основните деноминации са преследвали, гонели и убивали всяко друго мнение по въпроса. Много кръв и насилие са се извършили през историята от хрисияни в името на заблуденото и наивно схващане на християнството за същността на Исус. Сами си отговорете, тези вражди и взаимни обвинения радвали ли са Исус? Сърцата на Бог и Исус са разбити от мъка и страдание да гледат как децата им се избиват помежду си.

Яростни срещу Второто пришествие
Точно както и Фарисеите преди 2000 години, днешните християнски Фарисеи насъскват последователите си срещу Господаря на Второто Пришествие. Те казват, «Всяка група, която проповядва, че Исус Христос е дошъл втори път невидимо на земята, или пък, че има друг Месия и Спасител на света, е секта». Самата Библия предсказва, че християните днес могат да се провалят да приемат Господаря на Второто Пришествие и да станат негови преследвачи вместо това. При което Исус предупреждава, че ще каже дори на най-слино вярващите християни, «Махнете се от мене вие злодейци», ако те не разпознаят и последват Второто Пришествие. «Бдете и молете се за да предстоите пред него» предупреждава Исус. Също той ни учи, че да приемем второто пришествие е по ценно от най-голямото богатство на света, но Исус задава въпроса, «Когато той дойде ще намери ли вяра».

Неприемане на тези с които Бог общува
Да вземем за пример д-р Сан Мьон Муун. Имащите сектантско отношение са точно тези които яростно атакуват, защото тесногледието им не позволява друг освен тяхната секта да е прав. А д-р Муун полага усилия точно тази нетърпимост, нетолерантност и тесногледие да изчезнат. Исус е този който го е призовал, а християните вместо да кажат, «след като Исус го подкрепя и води, то и ние трябва поне да проверим и се уверим сами», освирепяват само като чуят факта, че преп. Муун свободно общува с Исус. Всеки истински вярващ християнин, най-малкото от любопитство би се поинтересувал какво тогава казва и иска Исус, но вместо това християните възгордяно и арогантно заявяват, «Ние знаем Библията, какъв е той че да ни казва...». Истината е че просто християнството не го е еня какво Исус и Бог мислят и желаят, те вече си знаят всичко. Но Библията май не е съгласна с тях. «Сега виждате частично и като в огледало,» заявява Павел, «а тогава ще ви се разкрие изцяло.» Но както и Фарисеите много пастори днес мислят, че те са тези които могат да кажат на Бог чрез кого и какво може да казва.

Отхвърляне на Библията и незачитане на плодовете
Десетки хиляди пастори и милиони вярващи получават откровения от Исус, че Сан Мьон Муун е този чрез когото Той работи. Дори най-признатия екзърсист (спиритуалист) на Ватикана получи откровение от Исус да бъде съчетан и благословен от преп. Муун. Вместо да си кажат, «ами тогава има нещо, дай поне сега да провериме, за да не се окажеме противници на волята на Исус», пасторите освирепено започват да говорят лъжливо всякакви обвинения само и само последователите им дори да не искат да чуят какво Исус Христос е наредил на д-р Муун. Исус самия уточнява в Библията, «По плодовете му ще го познаете.» Но и при изумителните дела и плодове на Сан Мьон Муун в полза на мира и за изпълнението на Божията воля, те завявяват, «Това е богохулство, как може човек да има правото да върши такива добри дела, само Бог има.» В крайна сметка нито, Библията, нито делата, нито личните откровения от Исус могат да променят тесногледата негативност на тези пастори и уж християни. Да, те не са Истински Християни, по простата причина че те не приемат въобще волята и воденето на Исуса Христа. И явно, че точно факта, че Муун абсолютно следва волята и напътстията на Исус Христос е основното им негодувание. Прочетете още: Пастори свидетелстват: ОТКРОВЕНИЯ ОТ БОГ И ИСУС ЗА Д-Р МУУН

No comments:

Официална регистрация на Обединителната църква

Института за изучаване на Американските религии определя Обединителната църква на преп. Мун като „Най-успешната нова религия на миналия век.”

В България са официално регистрирани всички основни организации на д-р Мун. Повечето от тях са непревителствени организации със специален статут в ООН. Империята на Мун, Сектата на Муун, Секта Мун, Обединителна църква, са прерогативни термини използвани от слабо запознати критици с лични егоистични интереси. Истината е, че Обединителна църква е само име с което другите ги назовават, такава никога не е била регистрирана.
.