НачалоЗа контактСан Мьон МуунУчениеРечи



сун мьон муун, учени визита муун, вмро и мун, сектата на муун

Секта, медиина империя или партия е основал Муун

Д-р Муун прави политическа партия в Южна Корея
[ Новинар, 2003-03-11 ]
Южнокорейския религиозен лидер, д-р Сан Мьон Муун , признат още за шампион на миротворството и междурелигиозния диалог, обяви вчера, че създава собствена политическа партия, съобщи ИТАР-ТАСС. "Семейна партия" или в по-дълбоко значение, "Партията на Бога, мира, обединението и дома". Нейната основна цел е да се бори за мира и обединението на Корейския полуостров. Съюзът не желае политическа власт и няма да представи свои кандидати на следващите парламентарни избори.

Някои считат Сан Мьон Мун за основател на Секта други за нов месия, но учението му има над 10 млн. последователи в света. Над 400 млн. са преброените от организацията му участвали в Международните, междурелигиозни и междурасови брачни церемонии организирани от него под надслов, "Световен мир чрез истиснки семейства". Участниците обещават да се обичат истински, изградят любящи семейства, и възпитат децата си в любов към всички хора отвъд религия, националност, раса или култура.

Д-р Муун възнамерява да създаде световен фундамент за установяването на Световен мир и премахването на бариерите между хората. За целта той е основал мрежа от организации обхващащи всички свери на човешкия живот. Основен интерес за него представляват спорта, изкуствата и туризма, като основа на културата. Той е познат още и с огромната си медиина империя, част от която са в. Вашингтон Таймс и Юнайтъд Прес Интернейшънал.

Според много източници той е най-ключовата фигура в идеологическата победа над Комунизма. По тази причина той е обект на прицел и фалшиви обвинения от множеството бивши и настоящи протежета на Марксизма по свта. В България яростната критика срещу уж "сектата" му започва след Анти-комунистическа конференция организирана от последователи през 1991г.

За разлика от медииния изкривен образ на "секта" и "църква", движението на Д-р Муун представлява мрежа от Неправителствени организации, основните от които са със специален статут в ООН. В последните години се наблюдава и невероятно признание на усилията му за мир хиляди християнски пастори.

Ненадминат спонсор и инициатор на проекти за мир
Д-р Муун е инициатор и спонсор на много ключови проекти за постигането на мир в различни области на културния живот. Той желае да мобилизира религиите, политиците, учените, туризма, спорта, изкуствата, образованието, медиите и технологиите с цел изкореняване на културата на войни и омраза и появата на нова култура на мира, наречена от него Култура на сърцето и съвестта.

Световна магистрала за мир:
Ще опаше света и премахне границите!
Преп. Мун работи за изграждането на Световна Магистрала, която да свърже света като едно глобално семейство и премахне икономическите, политически и културни разделения... В бъдеще ще можем да пътуваме свободно за невероятно кратко време до всяка част на земята. Това ще премахне границите и даде еднакъв стандарт на живот във всички краища на земята. Така идеалът за Световен мир и единство на човечеството като едно семейство с център Бог като наш всеобщ родител ще може да стане реалност.

Разрешение на конфликтите чрез “Зони на Мира”

“Зони на Мира” ще обърнати конфликтните раьони в модел за обучение към мир и служене. Първия по рода си “Парк на Мира” бе открит при водопадите Виктория, едно от седемте природни чудеса на света.

Визия: Според думите на д-р Мун тези конфликтни зони могат да бъдат обърнати в раьони пример за обучение към мир и служене. Това ще стане когато доброволци от цял свят дойдат да работят в така създадените Зони на мира. Със своята всеотдайна дейност те ще обърнат сърцата на населението от неприязън към любов. Различните религии ще могат да обединят усилията си в общ израз на отдаденост към постигането на мир. “Ние сме отдадени за създаването на глобално семейство отразяващо най-високите идеали на всяка от представителните религии”, заявяват Организаторите от Обединителното движение.

Спорта ОСНОВА ЗА КУЛТУРАТА НА СЪРЦЕТО
Пеле подкрепи инициативата за Световна Фудболна Купата за Мир
Д-р Мун активно използва спорта и изкуствата като средства за установяване културата на мир на основа на сърцето и любовта. "Ние сме изправени пред спешната задача да преодолеем многобройните препядствия за световния мир. Аз имам план за разрешаването на тези фундаментални проблеми. Аз отдадох целя си живот за тази цел..." - Сан Мьон Мун

С подкрепата на Пеле, „Царя на Футбола”, д-р Мун основа Купата за Мир с желанието за преодоляване на идеологическите различия между нациите, и мост между расите и религиите. Купата за Мир (The Peace King Cup) цели да обедини всички хора по света в името на мира, като световен фестивал на характера, спортменството и честната игра.
Искуството вдъхновява човешките сърца. За да установи култура на мира д-р Мун основава един от най-реномираните училища по изкуствата на истока, "Малките Ангели". На международното балетно съревнование във Варна танцьори от Универсалния Балет, основан от д-р Мун, печелят златни медали. Прима балерината, Джулия Мун, дори е поканена като жури на следващата година. Тя бе официално приета дори от първата дама на България в президентската резиденция Бояна.

No comments:

Официална регистрация на Обединителната църква

Института за изучаване на Американските религии определя Обединителната църква на преп. Мун като „Най-успешната нова религия на миналия век.”

В България са официално регистрирани всички основни организации на д-р Мун. Повечето от тях са непревителствени организации със специален статут в ООН. Империята на Мун, Сектата на Муун, Секта Мун, Обединителна църква, са прерогативни термини използвани от слабо запознати критици с лични егоистични интереси. Истината е, че Обединителна църква е само име с което другите ги назовават, такава никога не е била регистрирана.
.