НачалоЗа контактСан Мьон МуунУчениеРечи



сун мьон муун, учени визита муун, вмро и мун, сектата на муун

За Критиците

Добро ли са лъжата и неприязънта?

Не е християнско нито морално да лъжем за другите: Винаги критиците имат някакви лични и извратени мотиви. Да всяваш омраза чрез лъжи и опюване на другите никога не е нещо свято и чисто... Ефекта точно на това отношение е омраза, страх, неприязън, разделение... Библията нарича това "делата на плътта", и заявява че за такива няма място в Небесното царство. Исус заявява на тълпата която също го е наричала Сектант, "Който от вас е безгрешен нека пръв да хвърли камък". Не може човек да мисли че е хрисиянин ако хвърля лъжи и нападки срещу другите особенно когато ги е научил от негативни източници а не директно...

Митове на невежите:

Галилей печели много неприятели, които се опитват да представят теориите му като противоречащи на традициите и християнската доктрина. Галилей, Исус, Мартин Лутер Кинг и много други са били преследвани и убивани като еретици и сектанти, но историята е доказала тяхното величие.


1- Да се говори за "Сектата на Муун" е израз на невежество
Преподобния Муун никога не е основавал църква. Уж сектата на Мун, е всъщност мрежа от организации иницирани от него или вдъхновени от негови идеи за постигането на световен мир, установяването на здрави морални и семейни ценности. Тези неправителствени организации се ползват със специален статут в Обединените нации и признанието за тяхната ценност и ефективност в разрешаването на много сициални проблеми става все по-голямо.

2- Обединителна църква, е просто термин лепнат от другите
Началната цел на преп. Муун е да обедини разделените и враждуващи помежду си деца на Бога - христианите - така както е призован от Исус. Исус му се явява когато е бил на 15 г. и разкрива болката в сърцето си от разединението на християнството. През 1954 г. Сан Мьонг Муун регистрира Асоциация за обединение на разкъсаното и нефункционално, в борбата с аморалността и атеизма, християнство. Може би факта, че хиляди християни от най-различни деноминации биват водени с откровения от Святия Дух към Муун, също е повлиал наименованието: Асоциация на Святия Дух за Обединение на Световното Христианство.

3- Критикуват тези които не са видяли
Невежеството по отношение на приноса на Д-р Мун и признанието което той получавава по света е факт. А пдразсъдъците никога не са демонстрирали здрава логика. Защо винаги критикуват тези които не са видяли, а видялите одобряват? Това не е ли най-малкото странно? Когато за първи път започват критиките срещу Муун в Корея виждаме точно този начален модел който и до днес се повтаря. Стотици студенти по теология са вдъхновени от речите на преподобния Муун. Директорката изпраща професори теолози които да разобличат еретика Муун. Но всеки един от тях се връща и заявява, че нещата котито Сан Мьон Муун говори са истината. Вместо сама да отиде и провери директорката използва влиянието си и започва негативна кампания. Лъжите и фалшивите обвинения нямат граница. От там идват и слуховете за оргии, а всъщност основното учение е точно обратното, за абсолютна сексуална чистото извън брака. И до днес конкретни аморални сили с задкулисна и нечиста мотивация раздухват стари и отдавна опровергани слухове.

Сектантско отношение е да лъжем и критикуваме
Не е морално да критикуваме и лъжем за нещо за което не знаем. Това не е християнско отношение, както АТАКА и някои Православни се опитват да твърдят. Не бе ли точно такова и отношението на фарисеите преди 2000 години спрямо Исус. Не бе ли самия Исус обвиняван и гонен като еретик и секта? Какво направиха тогава със Сектата на Исус? И той и апостолите, всички бяха преследвани и убити като сектанти. А насъсканата тълпа освирепено подкрепяше тези убииства.

Сектата внася раздори и разделение а д-р Муун е обединител
Преди да слушаме лъжите се запознайте се с ролята на д-р Муун в победата над Комунизма и разбирането му, че Бог е всеобщ родител и обича всичките си деца, а не само християни, или само будисти и т.н., и сами си направете заключенията за мотивацията зад негативната кампания срещу него. Имащите сектантско отношение са точно тези които яростно атакуват, защото тесногледието им не позволява друг освен тяхната секта да е прав. А д-р Мун полага усилия точно тази нетърпимост, нетолерантност и тесногледие да изчезнат.

Прогресивното скъсване с традициите винаги е било критикувано
Вече трябва да излезнем от този средновековен начин на мислене и разберем, че пътя към един по-добър свят е не чрез сектантско разделение, а чрез диалог, хармония, разбиратество и уважаване на различията. Д-р Муун е шампион в усилията за помирение, диалог и обединение, а Сектантското тесногледие на обвинителите през историята не е донесло нищо друго освен войни и насилие. Инквизицията е правила точно това, да обвинява и преследва уж-неверниците като Галилео Галилей. Работата на Галилей била рязко скъсване с традициите, доминиращи в Европа. Но днес, неговият конфликт с Католическата църква е сочен като един от първите значими примери на конфликта между авторитета и свободата на мисълта в Западния свят. До днес преп. Муун бе преследван за виждането си че Бог е всеобщ родител и трябва да спрем да се цепим и враждуваме и да започнем да живеем като едно световно семейство в любов и разбирателство отвъд религиозните, национални, расови и културни различия. Д-р Муун влага всичките си средства, усилия и енергия за премахването на бариерите разделящи хората и водещи до омраза и насилие. Муун цели установяването на един мирен свят основан на базата на здрави и любящи се семейства в които децата да развият характера, морала и съвестта си. В тази епоха на свободен секс и разпадане на семействата не е случайно че той попада под яростната критика на множеството аморални сили водещи деградацията на съвременното общество. Но какво ще запомни историята е друг въпрос?

Плодовете на един живот
ОТДАДЕН ЗА СВЕТОВНИЯ МИР
Научете истината за Преп. Д-р Сан Мьон Мун и неговите усилия за Световен Мир. Разберете каква е неговата роля в идеологическата победа над Комунизма. Откриите невероятния принос който Д-р Мун е дал на чевечеството. Запознайте се с ролята на Марксизма в най-масовите убииства които човечеството е видяло и кой спря тази машина на смърта.

No comments:

Официална регистрация на Обединителната църква

Института за изучаване на Американските религии определя Обединителната църква на преп. Мун като „Най-успешната нова религия на миналия век.”

В България са официално регистрирани всички основни организации на д-р Мун. Повечето от тях са непревителствени организации със специален статут в ООН. Империята на Мун, Сектата на Муун, Секта Мун, Обединителна църква, са прерогативни термини използвани от слабо запознати критици с лични егоистични интереси. Истината е, че Обединителна църква е само име с което другите ги назовават, такава никога не е била регистрирана.
.