НачалоЗа контактСан Мьон МуунУчениеРечи



сун мьон муун, учени визита муун, вмро и мун, сектата на муун

Секта ли е църквата на Мун: Интервю във Fox News

Сектата на муун, империята на мун, секта ли е муун, църква на муун
Секта ли е църквата на Мун:
Интервю във Fox News



Защо е имало негативност?

В България негативността срещу Муун и неговта църква започва от 1991 г., веднага след провеждена от тях Конференция за Пост-комунистическото развитие. Ролята на д-р Муун в падането на комунизма е добре известна на Службите за вътрешна сигурност и това събитие само събужда яростната вълна от манипулирана негативност, яростни атаки и преследване.

В САЩ негативността започва от 1979, след като църквата му за броени години придобива огромен прираст и влияние. Политици се опитват да получат обществено признание като започват яростно преследване на църквата. Това кулминира в противоконституционно обвинение срещу Мун за неплатени 5000$ данъци - въпреки, че законно църквите не плащат данъци. Резултатът обаче е, че хиляди християнски пастори се изправят срещу тази несправедливост. Негативността там приключва 1985, след което д-р Муун изиграва огромно влияние с насоката на САЩ за спирането на Комунизма. Ключова е ролята му в първата победа над формиращ се комунистически режим в Никарагуа. Благодарение на него СССР губят войната в Авганистан. Също благодарение на неговият вестник, Вашингтон Таймс бе спечелена идеологическата Студена световна война.

В Корея: Първоначалния произход на негативността срещу пастор Муун започва още в Корея, скоро след регистрирането на Асоциацията му за обединение на световнот християнсто (Наричана нарицателно Обединителна църква, сега известна с името Семейна Федерация за Световен Мир). Стотици студенти и множество професори са вдъхновени от силата на неговото учение. Директорката на университета използва политическите връзки на съпруга си (тогава Премиер министър) и започва яростна негативна кампания. Международните масови сватби, които Муун провежда, също се оказват много противоречиви в началото. Много от Японско-Корейските двойки срещнали огромната неприязън останала все още в сърцата на родителите им от времето на Японската окупация. Днес обаче международните бракове са нещо нормално и често срещано. Д-р Муун е благословил вече над 100 милиона семейства.

Всичките негативни слухове, макар и опровергани като фабрикации, продължават да се използват от зложелателни сили в следващите десетилетия. Интересното е, че тези негативни образи напълно противоречат на основното учение и дейност на организациите на д-р Муун. Въпреки това, днес организациите на Муун се ползват със специален статут в ООН и признанието на много правителства. Ключова е ролята на д-р Муун в мирните преговори със Северна Корея и в Мирния процес в Израел.

unification church on Fox News БИОГРАФИЯТА НА Д-Р МУН – НАЦИОНАЛЕН ХИТ
Сектата на муун, империята на мун, секта ли е муун, църква на муун

No comments:

Официална регистрация на Обединителната църква

Института за изучаване на Американските религии определя Обединителната църква на преп. Мун като „Най-успешната нова религия на миналия век.”

В България са официално регистрирани всички основни организации на д-р Мун. Повечето от тях са непревителствени организации със специален статут в ООН. Империята на Мун, Сектата на Муун, Секта Мун, Обединителна църква, са прерогативни термини използвани от слабо запознати критици с лични егоистични интереси. Истината е, че Обединителна църква е само име с което другите ги назовават, такава никога не е била регистрирана.
.