НачалоЗа контактСан Мьон МуунУчениеРечи



сун мьон муун, учени визита муун, вмро и мун, сектата на муун

Страсбург осъди България за нарушаване на правото на религиозна свобода на Обединителната Църква на д-р Мун

Страсбург осъди България за нарушаване на правото на религиозна свобода на Обединителната Църква на д-р Мун
Страсбург осъди България
България нарушава правото на религиозна свобода

Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България за нарушаване на правото на религиозна свобода на членовете на Обединителната църква на д-р Мун

София, 27 януари 2011 г. - Източник БХК

На 27 януари 2011 г. Европейският съд по правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ) постанови решение по делото Бойчев и други срещу България. Делото засяга нахлуване на 6 април 1997 г. на няколко полицейски служители в дома на единия от жалбоподателите в Благоевград по време на сбирка на последователи на Обединителната църква на преподобния Мун, която по това време е нерегистрирана. По време на нахлуването полицията иззема голямо количество книги, документи и видеоматериали. Според прокуратурата, която е разрешила нахлуването, жалбоподателите е следвало да бъдат предпазени от извършване на „тежко престъпление”.

Международни масови сватби на д-р Мун
Инквизицията: Д-р Мун в затвора Денбъри
Президент Буш на Световна лидерска среща на Мун
ЕСПЧ реши, че акцията на полицията е лишена от законова основа, тъй като правната рамка, която я регулира, е неясна и дава на полицията широки възможности за произвол. Съдът обръща внимание, че разпоредбата на член 185 от стария Наказателно-процесуален кодекс, въз основа на който прокуратурата е дала разрешение за нахлуването, е формулирана „крайно неясно”. Съдът също така посочва, че законодателството в България не създава яснота относно възможността на нерегистрирани религиозни общности да провеждат събрания, а съществуващата
административна практика по време на събитията е интерпретирала такива събрания
като незаконни.

По тези причини ЕСПЧ намира нарушение на член 9 от Европейската конвенция за правата на човека (право на свобода на религията и убежденията), както и на член 13 (липса на ефективно вътрешноправно средство за защита) във връзка с член 9. Той присъди обезщетение от 6 000 евро за тримата жалбоподатели, както и още 2 500 евро разноски по делото.

  1. Д-р Муун е признат за приноса си за световния мир.
  2. Всичките му организации са със специален статур в ООН за социален принос.
  3. Световни политически и религиозни лидери, както и учени признават усилията му за мир и междурелигиозен диалог и помирение. Включително и много Православни, и представители от всички други християнски деноминации.
  4. Той е награден за това от Сената на САЩ, Парламента на Корея... и е признат за почетен гражданин в много от щатите.
  5. Създал е и спонсорирал хиляди организации и проекти, всичките насочени към световния мир, разрешаването на глобалните проблеми и установяване на здрави семейни ценности...
  6. Уважаван е от стотици хиляди световни лидери и милиони по света, точно защото никога не налага свое мнение, а създава форум и възможност за всички да се включат и допринесът, съвместно да изградим един по-добър свят отвъд бариерите на религия, култура, националност или раса.
  7. Преследван е главно поради ключовия си принос в падането на Комунизма

Български хелзинкски комитет подпомогна жалбоподателите в процедурата пред
ЕСПЧ.

За допълнителна информация:
Красимир Кънев, председател на Български хелзинкски комитет
krassimir@bghelsinki.org, 0886 605 904


федерацията за вселенски мир
Масова сватба: благословия за мир - фоторепортаж
Д-р Муун връчи Купата на мира
Хуманизма: Най-опасната религиозна секта днес
Муун: Ключова роля в разпадането на Комунизма

Страсбург осъди България за нарушаване на правото на религиозна свобода на Обединителната Църква на д-р Мун

No comments:

Официална регистрация на Обединителната църква

Института за изучаване на Американските религии определя Обединителната църква на преп. Мун като „Най-успешната нова религия на миналия век.”

В България са официално регистрирани всички основни организации на д-р Мун. Повечето от тях са непревителствени организации със специален статут в ООН. Империята на Мун, Сектата на Муун, Секта Мун, Обединителна църква, са прерогативни термини използвани от слабо запознати критици с лични егоистични интереси. Истината е, че Обединителна църква е само име с което другите ги назовават, такава никога не е била регистрирана.
.